Wandering Albatross Fakta

Synet af en flyvende vandrende albatross overhead er spektakulær. Disse store fjerfugle har den største vingerpanel af enhver fugl - de kan nå op til 11 fod! Dette gør den vandrende albatross den største fugl af albatrossarten. Deres vinger er tilpasset til at flyde på havfladen og glide i flere timer uden selv at klappe. De er blandt de få fugle, der overlever på saltvand. Dette skyldes, at de har en saltkirtel på toppen af ​​næsepassagen, som gør det muligt for dem at afsalt og kontrollere saltniveauet i deres kroppe.

5. Fysisk beskrivelse

Den vandrende albatross er en hvid fugl med store vinger, der kan spænde op til elleve fødder. Fjærene på deres vinger er sorte øverst og hvide nederst. Den længste wingspan målt af var 12 fod med 2 inches, selv om ubekræftede rapporter hævder, at en kæmpe vandrende albatross var engang sported og kunne have en wingspan på op til 17 ft 5 inches. Den lange vingespind gør det muligt for fuglen at flyde i luften uden at skulle klappe sine vinger i et par timer. Dens gennemsnitlige længde er ca. 4 cm, men hunnerne er kendt for at være lidt større end deres mandlige modstykker. En ung albatross er chokoladebrun og bliver hvid som den aldrer, og funktionerne på toppen af ​​deres vinger bliver svarte, når de nærmer voksenalderen. Hannens vinger er mere hvide end mændene og har også en svag ferskenfløj på begge sider af deres hoveder. Deres næb er lange, rosa og hooked for at give dem mulighed for at vælge og holde fast på at fiske.

4. Kost

Den vandrende albatross føder på små marine dyr som fisk, krebsdyr og blæksprutter. Men de er kendt for at følge både og sejlskibe, i håb om at fodre på resterende uddelinger. De kan få øje på en fiskeskole fra over vandet og lave et lavt dykke for at fange sit bytte. Efter at have spist, er de kendt for at bruge deres vinger til at flyve hjælpeløst på vandet, en situation, der gør dem udsatte og sårbare over for angreb.

3. Habitat og Range

Den vandrende albatross er kendt for racer på flere øer nord for Antarktis Circle, herunder Crozet Islands, Prince Edward Islands, South Georgia Island og Macquarie Island. Det føder ud for New Zealands kyst, helst Kaikoura-halvøen. De bruger deres tid på at flyve og kun lande til enten at fodre eller yngle. De dækker lange afstande over de sydlige oceaner. En banded fugl blev rapporteret at have rejst omkring 3.730 miles på bare tolv dage!

2. adfærd

Den vandrende albatross når seksuel modenhed i en alder af 11 år. Vandrende albatrosser kæmper for livet. Albatrossen begynder at skabe rejer lavet af mudder og græs som forberedelse til parringen i begyndelsen af ​​november. Hunnerne begynder at lægge 10 cm lange æg mellem 10. december og 5. januar. Inkubationsperioden er omkring elleve uger, og forældrene vender sig om at passe på æggene. Efter udklækningen vil forældrene også tage afsked mellem at passe til kyllingerne og jagen. De regurgitate maven olie til chicks at fodre på. Efter et par uger forlader begge forældre at jage og tage længere tid ud i havet, før de vender tilbage til deres rede.

1. Andre vigtige Wandering Albatross Fakta

Forholdet til mennesker

Selvom deres lange vinger gavner fuglene umådeligt, har deres vinger historisk også gjort dem mål for søfolk, som fangede fuglene og brugte deres fløjben til at lave tobakspibe. Nogle tidlige opdagelsesrejsende i det sydlige hav fandt funderskab i fuglene under deres ensomme eskapader og troede, at den, der skød fuglen, ville have en ond skæbne på ham. Fuglen ville ledsage skibe og både i dage uden landing på enten jord eller vand. Fortællinger fra sejlere fortæller, at fuglen ville flyve utrætteligt i både hårdt og moderat vejr. Maori-folkene i New Zealand baited albatrossen og brugte dem som fødevarekilde og brugte deres fløj til at skabe fløjter, nåle og fiskekroge.

Trusler

Fuglen er i fare fra menneskelige aktiviteter, især langlinefiskeri. På grund af deres aggression under fiskens jagt, bliver fuglene fanget i fiskelinjer, mens målretning mod agn betyder fisk. De drukner, mens de forsøger at frigøre sig selv eller gøres rolige rovdyr. Den seneste statistik udført i 2007 viste, at der var omkring 8.114 par avlsfugle sammenlignet med 8.500 par i 1998. Forurening, klimaændringer og tab af levesteder er også store trusler mod fuglene.

Bevaringsindsats

IUCN anser den vandrende albatross at være en sårbar art. Hvert år dør ca. 7% af udklædte fugle. Crozet-øerne, i det sydlige Indiske Ocean, er hjemsted for det største antal af disse fugle, i alt ca. 2.000 avlspar. South Georgia Island står for 1.553 par. Deres befolkning på syd georgien øer krymper med en sats på 1, 8% om året, selvom antallet af fugle på crozet øerne anses for at være stabile for det meste. Konventionen om bevarelse af marine levende ressourcer i Antarktis (CCAMLR) har indledt foranstaltninger til nedbringelse af ulovlig fangst af fuglene i Syd Georgien med 99%, en foranstaltning, der også er vedtaget af andre fiskeriorganisationer. Øerne, hvor fuglene optager, er beskyttet reserve - Macquarie-øerne er blevet udpeget som verdensarv, mens Crozet og Kerguelen er naturreservater. Bilag II til konventionen om vandrende arter beskytter også disse fugle mod tab af levesteder gennem menneskelige aktiviteter. Bekæmpelsesforanstaltninger og forbud mod og flytning af fiskeri fra disse fugles fodringsområder er nogle af de foranstaltninger, der er truffet for at genoprette deres befolkning.