Mest truede arter af delfin

7. Unikke arter, unikke trusler

Delfiner i dagens verden står over for et stort antal trusler, som decimerer deres befolkning med en alarmerende hurtig hastighed. Tusindvis af delfiner fanges hvert år som bifangst i kommercielle fiskeredskaber. Indvolde delfiner kan ikke nå overflade af vand for at trække vejret og derved drukne i havet. Mennesker i nogle dele af verden støtter også delfiner til deres kød og olie. Habitattab af delfiner på grund af dæmningskonstruktioner, øget belastning af vandvejstrafik i delfin beboede floder og hav og andre former for udvikling af havnefronten, tørrer også et stort antal delfiner ud. Endelig truer klimaforandringer, der resulterer i massive bølger af forandring over land og vand, også dolphins fremtidige overlevelse.

6. Irrawady Dolphin

Irrawaddy delfiner skelnes fra andre arter af delfiner i kraft af deres udbulende pander og korte næse. Deres kropsstørrelse varierer mellem 180 til 275 centimeter, og de har en slatyblå til slaty grå farve. Disse delfiner beboer estuarin-, mangrove- og ferskvandsøkosystemerne i de sydasiatiske lande som Indien, Bangladesh og Myanmar og i sydøstasiatiske lande som Thailand, Indonesien, Cambodja, Vietnam og Filippinerne. Disse delfiner er klassificeret af Den Internationale Union for Bevarelse af Natur som "sårbare", med stærkt reducerede befolkninger i de fleste dele af deres sortiment. Mekong River Irrawady delfinpopulationen anslås at være kun omkring 78 til 91 personer. Deres tal er også yderst lave i Markham River (87) og Malampaya Sound (77). Lidt bedre tal udstilles med hensyn til deres befolkning i Sundarbans mangrove skove i Indien og Bangladesh (451). I Bangladeshs kystfarvande anslås 5.383 individer at overleve. Disse data præsenteres ud fra en rapport fra World Wide Fund for Nature. Habitat ødelæggelse, uansvarlige fiskemetoder (såsom australske garnnet), brugen af ​​sprængstoffer i Malampaya, fangst til visning i Indonesien og Myanmar, er nogle af truslerne mod Irrawaddy-delfinernes overlevelse.

5. Indus River Dolphin

Indus River delfiner er endemiske til Pakistan, der befinder sig i Indus River-systemet. De er også den officielle pakistanske National Marine Mammal. Arten vokser til en maksimal størrelse på ca. 2, 5 m og har lange næb og flot krop. Deres korte dorsale finner er også deres primære kendetegn. Arterne flytter aktivt opstrøms i løbet af monsonsæsonen og nedstrøms i de tørre måneder af året. Den store konstruktion af dæmninger og vandingsnetværk, der resulterer i fragmentering af levesteder, er en af ​​de primære årsager til decimering af populationen af ​​denne art. Uansvarlige fiskemetoder, polning af delfiner til kød og olie samt høj forurening af Indus-floden er de andre store trusler mod overlevelsen af ​​Indus-flodens delfiner. Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen har klassificeret delfinerne som "truede", og kun omkring 1.100 delfiner af denne art overlever som ifølge World Wide Fund for Nature estimater.

4. Hector's Dolphin

Hectors delfiner, repræsenteret af 4 underarter af genetisk forskellige populationer, er endemiske for New Zealand, der findes i kystfarvande omkring dette land. Hectors delfiner klassificeres som "truede" af den internationale union for bevarelse af naturen, og en underart af disse delfiner er Maui delfin kritisk truet. I henhold til World Wide Fund for Nature estimater overlever 7.400 individer af denne art med antallet af Maui underarter kun omkring 55. Hector delfiner er de mindste marine delfiner med en kort, flot krop og let skelnes af deres rygfinde, som hævdes at vises som et "Mickey Mouse ear". Delfinerne vokser op til en længde på omkring 4 meter. Selvom de tidligere er blevet pocheret, er de nuværende trusler mod overlevelsen af ​​disse delfiner kemisk forurening af havområder, indvinding i garn, som bifangst i fiskeriet, store mængder søtransport og tab af habitat som følge af kystudviklingsaktiviteter.

3. Ganges River Dolphin

Ganges River delfiner har en grålig brunfarvet krop med kvinder er større i størrelse (maks. 2, 67 meter) end mænd (2, 12 meter). Deres lange, smalle snut er en af ​​deres primære kendetegn. Ganges-flodens delfiner er udelukkende ferskvandsarter, der befinder sig i Ganga-Brahmaputra-flodsystemet i Indien, Nepal og Bangladesh. Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen har klassificeret Ganges River delfiner som "kritisk truet", og World Wide Fund for Nature vurderer, at deres nuværende tal kun ligger på omkring 1.200 til 1.800 individer. Den store konstruktion af dæmninger og sprækker langs floderne, høje flodforurening, bifangst ved fiskeri, stampning, er nogle andre faktorer, der truer med at gøre arten udryddet.

2. Baiji (Yangtze-floden) delfin

Baiji, en ferskvandsbofldolfin, endemisk til Yangtse-floden i Kina, blev erklæret "uddød" i 2006 efter en videnskabelig ekspedition undladt at opdage nogen overlevende baiji i Yangtsens farvande. Imidlertid har de knappe rapporter om Baiji-observationer fra lokale fiskere i de følgende år udløst et nyt håb om, at nogle enkeltpersoner stadig eksisterer i Yangtze-floden, som også førte World Wide Fund for Nature til fordel for beskyttelsen af ​​Baiji-levesteder i Kina. I øjeblikket kategoriseres arten som "kritisk truet" af Den Internationale Naturbeskyttelsesforening, selvom der er en høj mulighed for at det også kan uddø. Habitattab, omfattende poaching episoder, høje niveauer af forurening og bifangst fiskeri menes at have ført til dommen af ​​denne delfinarter.

1. Bevaringsindsats

Delfiner bevarelse er meget vigtig for at redde ferskvand og marine økosystemer de beboer. Tab af delfiner i så store mængder ringer en advarsel om den alarmerende hastighed af tab af andre vandlevende former fra verdens floder og oceaner. Truslerne, der decimerer delfinpopulationer, er også lige så truende for mange andre arter af vandlevende liv, herunder hvaler, marsvin, skildpadder og fisk. Tabet af hver art forstyrrer den økologiske balance og forstyrrer fødekæden. Dolphin conservation indsats fokuserer på nøjagtig estimering af delfin befolkningsstørrelser, undersøgelse af truslerne, der fører til deres faldende tal, og et samarbejde involveret af offentligheden, regeringer og miljøorganisationer for at redde delfin habitats, beskytte dem mod både poaching og live capture.