Indiens mest truede däggdjur

Indiens land ligger i hjertet af Sydasien. Indien er et stort, forskelligt land med en række forskellige levesteder og økologiske regioner. Landet har en bred vifte af alle typer dyr, herunder mange pattedyr. Landet har dog mange dyrearter, der også er truet og står over for store trusler. Denne artikel vil diskutere nogle af disse truede dyrearter, der er lokaliseret i landet, herunder deres fysiske egenskaber, levesteder, kostmønstre og den aktuelle status for hver art og de store trusler, de står over for.

Phayre's Leaf Monkey

Phayre's Leaf Monkey, videnskabeligt navn Trachypithecus phayrei , er en art af lutung aber, der er en del af Cercopithecidae familien af ​​primater. Den voksne Phayre's Leaf Monkey vokser til at være mellem 25, 6 til 33, 85 inches (65 til 85 centimeter) i længden, og voksne hanner vokser til ca. 16 pund (7, 3 kg), mens kvinden er ca. 13, 6 pund (6, 2 kg). Pelsen af ​​denne art er en hvid farve på undersiden og en mørk asy brun farve overalt, med denne farve mørkere omkring hovedet og halen. Denne art spiser primært blade fra en lang række forskellige plantearter. Levestedet til Phayre's Leaf Monkey er normalt i eviggrønne og halvtegrønne skove eller løvskov, men de kan også leve i lette skove og områder med tabt af bambus. Denne art findes i Indien, Bangladesh, Kina, Myanmar (Burma), Thailand og Vietnam. I Indien ligger arten i de nordøstlige stater i Assam, Mizoram og Tripura. Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen (IUCN) har haft Phayre's Leaf Monkey opført som truede arter siden 2008. I Indien er de største trusler mod arten fragmenteringen og forstyrrelsen af ​​dens levested på grund af menneskelig udvikling og landbrug. Arten er også truet af forurening og indavl, da befolkningen i Indien har en tendens til at være lille og isoleret.

Pygmy Hog

Pygmy Hog, videnskabeligt navn Porcula salvania, er en art af hog, der er en del af Suidae-familien af ​​artiodactyl pattedyr. Voksne Pygmy Hogs vokser til at være mellem 21, 5 til 28 inches (55 til 71 centimeter) lange og er kun mellem 8 til 12 inches (20 til 30 centimeter) høje. De plejer at veje mellem 15 til 26 pund (6, 6 til 11, 8 kg). Arten har mørkt hår med hud, der er en mørkbrun-sort farve, og mænd har synlige øvre tænder på siderne af der mund, som visuelt adskiller dem fra kvinder. Arten er kendt for at spise rod og knolde fra forskellige planter, såvel som små insekter, krybdyr og gnavere. Arterne lever i grøntområder, der består af lange, tætte græsarealer ved flodbredder og blandet med forskellige planter og buske. På et tidspunkt blev denne art fundet i hele Indien, Nepal og Bangladesh, men findes nu kun i små dele af de indiske stater Assam og Vest Bengalen. IUCN har haft Pygmy Hog opført som en kritisk truet art siden 1996. Pygmy Hog er den mindste og anses for at være den sjældneste vildsug på Jorden, da arten er på udryddelsesmarkedet, og det skønnes at være mindre end 250 voksne af arten i naturen. De største trusler mod arten er nedbrydning og tab af habitat på grund af menneskers landbrugspraksis og menneskelige bosættelser såvel som fra jagt, men i mindre grad.

Rød panda

Den Røde Panda, det videnskabelige navn Ailurus fulgens, er et meget unikt pattedyr, da det er den eneste levende art i slægten Ailurus, og også den eneste eksisterende i familien Ailuridae. Faktisk levede de seneste forfædre i fossilpladen, Parailurus, for omkring 3 til 4 millioner år siden. Fra hoved til hale er en voksen af ​​arten mellem 31 til 48 inches (78 til 122 centimeter) i længden og en hanner vægt mellem 8, 2 til 13, 7 pounds (3, 7 til 6, 2 kg), mens en kvinde er mellem 6, 6 til 13, 2 pounds (3 til 6 kg). Denne art har rødbrunfarvet pels på de øverste dele af sin krop og sort farvet pels på dens nederste dele. En del af artens ansigt og ører er hvidfarvet, og hver enkelt person kan have forskellige ansigtsmærker. Arten er også kendt for deres store, buskede haler, der skifter i farvet mellem rød og gullig rød i et mønster af okkerringer. Størstedelen af ​​artens kost kommer fra at spise bambus, men de spiser også små pattedyr, fugle, æg, blomster, svampe, rødder, egern og bær. Den røde panda er endemisk til de tempererede skove i de himalayanske bjerge og findes i de lande, der grænser op til bjergene som Indien, Nepal, Bhutan, Kina og Myanmar. I Indien findes arten i staterne Assam og Sikkim. IUCN har fået den Røde Panda opført som en truet art siden 2015, da artenes befolkning er faldet kraftigt i løbet af de sidste tre generationer af Red Panda. De største trusler mod arten er nedbrydningen, fragmenteringen og det direkte tab af dets naturlige habitat samt klimaændringer, naturkatastrofer, poaching, menneskelig bosættelse og manglende politisk interesse i visse områder for at hjælpe arterne.

Sne leopard

Snow Leopard, det videnskabelige navn Panthera uncia, er en storkatt, der er en del af Felidae-familien af ​​katte. Således er arterne noget mindre end andre arter af store katte, som sædvanligvis vejer omkring 60 til 121 pund (27 til 55 kg) og har også et forholdsvis kortere legeme, som ligger mellem 30 og 60 inches (75 til 150 cm) i længden. Arten er kendt for sin lange hale, som er mellem 31 og 39 inches (80 til 100 centimeter) i længden og har den næst længste hale i forhold til sin krop af enhver katteart. Arten varierer i farve fra en røggrå til en gullig brunbrun, med en hvidfarvet underside og mørkegrå til sorte farvede pletter på der legemer, ben, hale og hoved. Snow Leopard er også kendt for sin unikke lysegrønne eller grå øjenfarve, som er sjælden blandt kattearter. Arten er kødædende, der kan jage og dræbe en række bytte, men går primært efter blå får eller ibex. De er også kendt for at jage harer, marmot, pika, gnavere, fugle, vildsvin, hjorte og en række andre dyr. Arten findes kun i de forskellige høje bjerge i Centralasien og findes i Afghanistan, Bhutan, Kina, Indien, Kasakhstan, Kirgisistan, Mongoliet, Nepal, Pakistan, Rusland, Tadsjikistan og Usbekistan. I Indien findes Snow Leopard i de indiske stater Himachal Pradesh, Jammu-Kashmir, Sikkim og Uttaranchal. IUCN har fået sne Leopard opført som en truet art siden 1986. De største trusler mod arten er udslippet af dets store bytte, jages og handles ulovligt, konflikter med mennesker over husdyr, menneskelig befolkningstilvækst i sit levested og manglende bevaringskapacitet for arten.

Bevarelse af de truede dyrearter i Indien

Der er handlinger, der kan træffes af enkeltpersoner, organisationer og regeringer ens for at hjælpe med at bevare disse truede pattedyr i Indien. Man kan se på de mange beskyttede områder og nationalparker, der er udpeget til at hjælpe disse arter og donere penge til at hjælpe disse områder forblev finansierede, lære hvad der kan gøres for at hjælpe eller blot uddanne sig mere om disse dyrs situation. Hjælper med at sponsorere og støtte nationale og internationale organisationer, hvis mål det er at beskytte truede arter og bevare dem, eller som hjælper med at genplante planter for at genvinde disse dyrs levesteder, er også et godt sted at se på at hjælpe.

Indiens mest truede däggdjur

Truede mammer i indiaVidenskabeligt navn
Pygmy Hog

Malabar Large-Spotted Civet

Porcula salvania

Viverra civettina

Dhole

Rød panda

Cuon alpinus

Ailurus fulgens

Royal Bengal Tiger

Lion-Tailed Macaque

Panthera tigris tigris

Macaca silenus

Banteng

Indiske elefant

Bos javanicus

Elephas maximus indicus

Elds Hjorte

Nilgiri Tahr

Panolia eldii

Nilgiritragus hylocrius

Sydasiatiske flod delfiner

Ganges River Dolphin

Indus River Dolphin

Platanista gangetica gangetica

Platanista gangetica minor

Gee's Golden Langur

Asiatisk løve

Trachypithecus geei

Panthera leo persica

Himalayan Musk Deer

Sne Leopeard

Moschus leucogaster

Panthera uncia

Hispid Hare

Caprolagus hispidus
Western Hoolock Gibbon

Phayre's Leaf Monkey

Hoolock Hoolock

Trachypithecus phayrei