Hvor mange typer floddelfiner lever i verden i dag?

Flod delfiner er hvaler, der lever i ferskvands eller brakvandshabitater. Disse delfiner er mindre i størrelse end marine arter. Da disse delfiner har begrænsede levesteder, er de yderst modtagelige for trusler i deres habitat. Fisk udgør størstedelen af ​​deres kost. Disse delfiner har normalt veludviklet hørselsfølelse, men dårlig syn, da synligheden i deres skumle vandhabitater normalt er lav. Deres langstrakte næb og koniske tænder hjælper dem med at tage bytte, der flytter hurtigt i mudret vand. Flod delfiner er klassificeret i fem eksisterende arter. De er nævnt nedenfor:

5. Araguaian River Dolphin

Den araguanske flod delfin eller I nia araguaiaensis er blevet betragtet som en separat art flod delfin siden 22. januar 2014. Den hvaler bor i Brasiliens Araguaia-Tocantins bækken. Farven på disse delfiner varierer fra gråt til rosa. Længden af ​​disse dyr varierer fra 1, 53 til 2, 6 m. Delfinerne kan kraftigt vende deres hoveder på grund af fraværet af nakkestifter. Der er omkring 600 til 1.500 individer i den del af Araguas flod, der lever i dag. Men de har lidt genetisk mangfoldighed, som udgør en trussel mod deres fortsatte eksistens. Menneskelige aktiviteter og udviklingsprojekter som landbrug, industrielle aktiviteter, byggeri af dæmninger mv. Truer delfinernes overlevelse. Fiskere i regionen dræber også delfinerne ved at skyde eller forgifte dem, da de hævder, at delfinerne stjæler fisk fra deres net. Mere omfattende undersøgelser skal udføres for korrekt klassificering af befolkningen og risikostatus for den del af Araguas flod delfin.

4. Bolivian River Dolphin

Inia geoffrensis boliviensis eller Inia boliviensis er en underart eller art af slægten Inia. Klassifikations kontroversen opstod, da en nylig mitokondrisk DNA-undersøgelse viste, at arten var divergeret fra Amazonas floddelfin ca. 2.9 millioner år siden. Selv om nogle publikationer betragter det som en særskilt art, anser andre organisationer og grupper som IUCN det for at være en underart af Amazon-flodens delfin. Arten blev først beskrevet af Alcide Dessalines d'Orbigny, en fransk naturforsker, der observerede det under sit ophold i Bolivia mellem 1831 og 1833. Han sammenlignede det senere med en fyldt prøve af Amazon-flodens delfin og troede de to delfiner var identiske. Efter yderligere undersøgelser blev det konstateret, at den bolivianske flod delfin havde flere tænder end Amazon-flodens delfin. Også denne dolphins rækkevidde blev isoleret ved tilstedeværelsen af ​​vandfald og strømfald på Madeira-floden, hvor disse delfiner boede. Derefter blev den bolivianske flod delfin behandlet som en separat underart. Yderligere undersøgelser viste flere forskelle og genetiske undersøgelser banede vejen for klassificeringen af ​​den bolivianske flod delfin som en særskilt art af nogle organisationer. International konsensus om klassificering af dette dyr mangler stadig.

3. Amazon River Dolphin

Inia geoffrensis eller Amazon-flodens delfin, også kendt som den rosa floddelfin, er en nyopdaget dyrepart . Disse delfiner kan være så lange som 8, 2 ft og veje så meget som 185 kg, hvilket gør dem til de største arter af flod delfin. Voksne Amazon flod delfiner er let at skelne af deres lyserøde farve. Haner af denne art er meget større end hunnerne. Disse hvaler har en bred byttebase og fodrer med 53 arter af fisk, herunder piranhas. Flodskildpadder og krebsdyr forbruges også af disse delfiner. Tilstrækkelige data vedrørende befolkningen af ​​disse delfiner eksisterer ikke i øjeblikket, og derfor klassificerer IUCN arten som Data Deficient. Amazon-flodens delfin lider af betydelige trusler som jagt og habitatab. Indgreb i fiskelinjer dræber også en række Amazon-flod delfiner. Selv om nogle individer holdes i fangenskab, er disse delfiners dødelighed høj under fangenskab.

2. Sydasiatiske flod delfin

Platanista gangetica eller den sydasiatiske flod delfin findes i det indiske subkontinent. Arten er klassificeret i to separate underarter, Ganges og Indus-flodens delfin. Indus-flodens delfin betragtes som Pakistans nationale mammal, og Ganges-flodens delfin er anerkendt som Indiens nationale akvatiske dyr. Den førstnævnte beboer Ganga og Brahmaputra floderne i det nordlige Indien og deres bifloder i Indien, Nepal og Bangladesh. Sidstnævnte underarter kan ses i Indus-floden og dens bifloder i Pakistan. Den sydasiatiske flod delfin er den eneste hvaler, der svømmer på sin side. Kroppen af ​​denne hvaler er brunfarvet. Hanner af denne art er 2 til 2, 2 meter lange, mens kvinder er 2, 4 til 2, 6 meter lange. Disse delfiner spiser fisk og rejer. Både underarter af den sydasiatiske flod delfin er klassificeret som truet af IUCN. Adskillige programmer er blevet lanceret af den indiske regering for at sikre artens overlevelse. Habitattab, død ved indfangning i fiskenet og forurening af habitat er de største trusler mod arten.

1. La Plata Dolphin

La Plata delfinen findes i det sydøstlige Sydamerika i Atlanterhavet. Det er den eneste floddelfin, der ikke lever i udelukkende ferskvandsområder, men bevarer i stedet saltvandsflodmundinger. Det blev først beskrevet i 1844. Delfinen er kendt som Franciscana, men er også undertiden omtalt som cachimbo eller toninha i Brasilien. Delfinen er gråbrun i farve og vokser op til 1, 6 m i længden. Delfinen har også den længste næb i forhold til kroppens størrelse af hvaler, og når op på 15% hos nogle voksne. La Plata delfinen kan leve i op til 20 år og når seksuel modenhed på cirka 2 til 3 år og gestat i 11 måneder. De findes almindeligvis alene eller i små grupper og er svære at få øje på. De er bundfodere og spiser fisk samt blæksprutter, blæksprutte og rejer, når de er tilgængelige. Habitat ødelæggelse og vandforurening er de største trusler mod arten.