Hvilken mammal har mest tænder?

Topping listen over dyr med de fleste tænder er generelt havdyr som delfiner og hajer. Antallet af tænder varierer afhængigt af arten, men tyrhajer er kendt for at have ca. 1.500 tænder, mens nogle arter af delfiner har op til 250 tænder. Men af ​​alle de jordiske dyr i verden har den gigantiske armadillo ( Priodontes maximus ) det højeste antal tænder. Antallet af tænder varierer fra 80 til hundrede.

Fysisk beskrivelse

Den kæmpe armadillo ( Priodontes maximus ) er den største eksisterende gruppe af armadillo. Det har hængslede bånd, der beskytter sin krop. Det har også nogle tre eller fire bånd på sin hals. Den kæmpe armadillo har en mørk brun krop med lyse gule striber langs siderne. Hovedet spænder fra lysegul til hvid farve. Giant armadillos har ikke hår på kroppen, men kun nogle få tråde, der projiserer mellem scutes. Med hensyn til vægt vejer en moden kæmpe armadillo mellem 18, 7 kg og 32, 5 kg og varierer fra 75 cm til 100 cm i længden. Tigrene af den gigantiske armadillo, både molarer og premolarer, har samme udseende. Tænderne har ikke emalje og vokser konstant gennem dyrets liv.

Habitat og Distribution

Den gigantiske armadillo bor i åbne områder med Cerrado græsarealer. De trives også godt i lavlandskove. Den kæmpe armadillo er dominerende i det nordlige Sydamerika. Arten trives også i Paraguay og østlige Brasilien, selvom de er sjældne. I syd går fordelingen af ​​den gigantiske armadillo så langt som de nordlige provinser Argentina, herunder Chaco, Salta, Formosa og Santiago del Estero.

Opførsel

Den gigantiske armadillo lever et ensomt liv. Da de ikke kan rulle ind i en beskyttende bold, skjuler den gigantiske armadillo fra rovdyr i deres gravhuller om dagen og fremkommer om natten. Den kæmpe armadillo er kendt for at grave større huller end andre armadillos. Indgangen til hullet er ca. 43 cm bred. Efter fødslen lukker den kvindelige kæmpe armadillo indgangen til hullet for at beskytte de unge fra rovdyr.

Kost

De kæmpe armadillos graver deres bytte ved hjælp af de forreste kløer. De bruger hovedsagelig termitter, men de er også kendt for at spise edderkopper, myrer og orme samt andre små hvirvelløse dyr. Den gigantiske armadillo har en god lugtesans, der hjælper den med at spore sit bytte. Til tider spiser den gigantiske armadillo på frugter og fugleæg.

Reproduktion

Den kvindelige gigantiske armadillo har to spiste. De føder ét afkom om året. Hunnerne afviger deres unge i en alder af syv til otte måneder. Men ifølge de seneste rapporter er der lidt information om kæmpe armadillo's reproduktion. Dette skyldes, at deres unge ikke overgår fra burven.

Trusler og bevarelsesforanstaltninger

De gigantiske armadillos står over for trusler i hele deres levested på grund af deres brug som kød. Lokalbefolkningen poacher ofte den gigantiske armadillo, da kød er rig på protein. Desuden sælger lokalbefolkningen disse dyr på det sorte marked. Ofte dør de levende, mens de er i transit på grund af dårlig håndtering.

At skære ned træer for at skabe jord til landbrug har også medført tab af deres habitat. Dette har medført et stort fald i antallet af de gigantiske armadillos.

Verdensrangeringsunionens røde liste kategoriserede den kæmpe armadillo som de mest sårbare arter i 2002. I lande som Argentina, Peru, Colombia og Brasilien er gigantiske armadillos beskyttet af loven. Den gigantiske armadillo's handel er forbudt i henhold til konventionen om international handel med udryddelsestruede arter (CITES).