Hvilke fugle kan ikke flyve? En liste over fugle, der er flyvende

Nedenfor har vi nævnt nogle få bemærkelsesværdige flyveløse fugle, selvom det selvfølgelig ikke alle disse stort set er jordbundne fuglearter. Andre bemærkelsesværdige flyvende fuglearter omfatter emus, rheas, visse kronblade og skrubbefugle, grebs, skarver og forskellige skinner, for blot at nævne nogle få.

Cassowary

De flyvefrie fugle i Papua Ny Guinea, det nordøstlige Australien og nogle andre øer i Oceanien, er cassowaries ganske velkendte for deres hårde ry. Selv om de ikke kan flyve, kan de helt sikkert skræmme deres fjender med deres voldelige natur og skjulte klør. Mange menneskers og dyrs dødsfald er blevet rapporteret at være forårsaget af disse fugle. Fuglene er omnivorøse i naturen, fodring på frugter, svampe, insekter og andre arter. Blandt de tre arter af cassowary er den sydlige kassa den tredje højeste fugl i verden og er klassificeret som sårbar af Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen (IUCN) på grund af dens stadigt faldende tal.

Kakapo

Den kakapo, en unik art flyvefri papegøje, er endemisk mod New Zealand og er næsten på udryddelsesranden, klassificeret som kritisk truet af IUCN. Det faktum, at kakapos er natlige i naturen, flyvefri og ikke udviser nogen mandlig forældrenes pleje, gør dem anderledes end andre papegøjer i verden. De er også den tyngste blandt papegøjerne og udstiller leksystemet til parring. I årevis er disse fugle blevet jaget af Maori-stammerne i New Zealand for kød og fjer. Den søde muskulære lugt, der stammer fra disse fugle, havde ført til deres død, da lugten let gav væk deres steder i skovene. I dag, med kun få personer tilbage, er de stærkt beskyttet af den newzealandske regering mod poaching.

kiwi

Kiwier er indfødte fugle i New Zealand, der består af 5 fuglearter, der tilhører slægten Apteryx. Kiwier er de mindste blandt strudsefugle, en gruppe af flyvende fugle, herunder strudsene, emus og andre fugle. Kiwier er så tæt forbundet med New Zealandskulturen, at landets borgere ofte kaldes kiwier. 5 arter af kiwier findes, hvoraf den ene er kritisk truet, den ene er truet og to er sårbare, ifølge IUCN-klassifikationen af ​​disse fugle.

Struds

Den største blandt fuglene i verden og også den hurtigste landfugl på jorden, er strudseflukter, der er flydende fugle tilhørende slægten Struthio . Disse fugle findes i Afrika, hvor de forekommer i naturen og også opdrættes for deres kød, fjer og hud. Fuglene kan køre med hastigheder på næsten 70 kilometer i timen, og bruger ofte kører som en form for forsvar. Vildstrusser er nomadiske i naturen og lever i grupper på 5 til 50 personer. Disse fugle lægger også de største æg blandt alle fugle i verden.

Pingvin

Pingviner er godt lide af alle, vandlevende fugle, der er berømte for deres højt udviklede sociale færdigheder og adfærd. Disse fugle findes på den sydlige halvkugle, i Antarktis og også de tempererede kystområder som Galapagos. Kejseren pingvin er den største art pingviner, med en højde på omkring 3 fod, 7 inches og vejer omkring 35 kilo. Pingviner feed på akvatiske arter som fisk, krill og squids. Den globale opvarmning og klimaændringerne reducerer pingvinernes levestandard betydeligt, og de er også blevet pocheret gennem årene af mennesker. Dette har resulteret i et hurtigt fald i pingvinbefolkningen i mange dele af deres habitat og rækkevidde.

Steamer Duck

Studerendeænder omfatter fire arter af ænder, der tilhører slægten Tachyeres, hvoraf alle er flydende undtagen en, den flyvende dammerand. Sidstnævnte bruger sjældent sine vinger til at flyve. Fuglene beboer vådområder i Chile og Argentina og er ved at være aggressive i naturen med en iboende evne til at afværge rovdyr med deres aggressive adfærd.

takahe

Tahake, en flygeløs fugle endemisk til New Zealand, blev anset for at være uddød, inden den blev genopdaget i 1948. Siden da har fuglen været beskyttet af den nyezealandske regering, og befolkningen af ​​denne fugl er blevet flyttet til nogle rovdyrfrie øer i landet for at give deres befolkning mulighed for at komme sig. Fra og med klassificerer IUCN disse fugle som truet. Indførelsen af ​​ikke-indfødte arter til landet, omfattende poaching og ødelæggelse af levesteder har været de tre primære faktorer, der er ansvarlige for faldet af Tahake-numre i naturen.

Weka

Wekas ​​er små flyvende fugle i New Zealand, der er omkring størrelsen af ​​en fælles hjemmekylling. Fire underarter af wekas er kendt for at eksistere, og disse fugle fodrer både plantedele og hvirvelløse dyr. Wekas ​​klassificeres i øjeblikket som sårbare af IUCN. Disse fugle er bytte af hunde, katte og fritter, mens stammer og rotter også er kendt for at bytte på kyllinger og æg af wekas, henholdsvis. Intense konkurrence med andre dyr i sit habitat mindsker også weka-befolkningen.

Evolutionære tilpasninger

Forskere har altid undret sig over, hvorfor nogle fugle udviklede sig til at miste deres flyvende evner. Disse fugle har enten mistet deres kølmuskler, udviklet større kroppe og stærkere fødder (strudsefugle) eller har ændret forben og fødder (pingviner). En hypotese, der forsøger at forklare årsagen til en sådan ændring i fugle, siger, at eftersom mange af disse fugle tidligere beboede øer, der næsten var fuldstændig fri for rovdyr, formede naturen dem til at spare energi for et mere stillesiddende liv i deres oprindelige levested. Fuglene udviklede også andre evner som hastighed på land for at redde flugt, når det var nødvendigt. Dette trick af naturen ville have gjort det fint, hvis man ikke var kommet til sådanne øer med sine dyr.

Trusler mod Flightless Birds

Menneskelige aktiviteter har allerede resulteret i udryddelse af tre bemærkelsesværdige arter af flyvende fugle, nemlig Mauritius dodos (billedet), New Zealand Moas og Madagaskars elefantfugle. Som det fremgår af ovenstående oplysninger, er de fleste af de flyvefrie fugle, som overlever i dag, i fare for udryddelse i den nærmeste fremtid, hvis der ikke træffes egnede foranstaltninger for at begrænse deres jagt og ødelæggelse af habitat. I dag er mange af disse fugle blevet tildelt en beskyttet status af regeringerne i de lande, de tilhører. Der er stadig rapporter om, at disse fugle bliver ulovligt pocheret, og de fortsætter også med at lide tab af habitat og negative menneskelige aktiviteter på land.