Hvilke dyr lever i Antarktis?

På trods af at have nogle af de hårdeste koldklimatiske mønstre på planeten, ligger Antarktis rigeligt med ædelstene, der er unikke for dets økosystemer. Disse dyr er velegnede til at overleve dette ekstreme vejr og reproducerer vibrerende deri. Manglende menneskelig udvikling på det frosne kontinent letter også velstanden i Antarktis dyreliv. Den globale opvarmning og andre klimaforandringsfaktorer trækker i stigende grad deres vejafgift.

Antarktis Prion

Også kaldet duvet prion, den Antarktiske Prion er en havfugl, hvis fjer og overkrop er grålig blå, og underbukken fra halsen til halefjederen er hovedsagelig hvid. Dens regning er lys grå og buet på spidsen, mens panden er afrundet og ben sort. Antarktisprion har en vingespind på 80 til 91 centimeter, vejer 440 gram, og kropslængden er 35 til 42 centimeter, s ifølge Polar Conservation. Dens befolkninger er fordelt på Antarktis-kontinentet og øer som Syd Georgia, Scott, South Sandwich, South Orkney, South Shetland, Macquarie, Auckland, Heard, Crozet og Kerguelen, ifølge Department of Environment, Australien, Antarktis Division. Antarktis prioner er sociale, og bor i flokke af tusinder på disse øer. Krebsdyr som euphausiids, små cephalopods, små fisk, polychaete orme og carrion, er en del af Antarktis Prion kost. For at fodre, løber den langs vandoverfladens vinger udstrakt, og regningen og hovedet nedsænkes i vand for at scoop deres mad. For at reproducere ligger Antarctic Prion ét æg i december og inkuberes i 45 dage af mandlige og kvindelige havfugle. 45 til 55 dage efter udklipning, forlader de forladte at vokse uafhængigt. Ifølge Polar Conservation har Antarktis Prion en levetid på 15 til 20 år.

Orca (Killer Whale)

Killerhvalen, eller Orcaen, er et kødædende havpattedyr og det største medlem af delfinfamilien. En hanners maksimale længde er 9, 8 meter, den kvindelige 8, 5 meter og kalven 2, 4 meter. Orca har 4 tommer tænder, og i sammenhæng handler det om minibussens størrelse. En mandlig orka vejer 10.000 kilo, en kvindelig 7.500, og en kalv 180 kilo, ifølge hval og Dolphin Conservation. Den har en stor sort krop, hvid underbelly, en hvid patch over og bag øjet, og en grå sadelplaster bag rygsøjlen. Orkas kost består af sæler, søløver og fugle, skildpadder, hajer, blæksprutter, hvaler, blæksprutter og fisk. Habitatet for Orca er oceaner med koldt vand i Antarktis, Norge, Alaska, Nordatlanten og Stillehavet, ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Seksuel modenhed for mandlige orkaser begynder om 15 år, men kun 21 er de fysisk modne til at kompisere. Kvindeorcas modenhed begynder i tidlige teenagere, ifølge ARKive Initiative. Orca's levetid er 50 til 80 år, ifølge National Geographic. Orcas er sociale, og rejser i grupper kaldet pods, med 5 til 30 af dem eller mere, ifølge Defenders of Wildlife. Kvindeorcer fører disse bælg. De kan også svømme med hastigheder på op til 54 kilometer i timen.

Adelie Penguin

Adelie pingvinen er en migrerende fugl opkaldt efter frøken til den franske antarktiske opdagelsesrejsende Dumont d'Urville, ifølge ARKive Initiative. Dens befolkninger er spredt over det antarktiske kontinent, og sådanne sydlige øer som South Shetland, South Orkney, South Sandwich og Bouvetoya, ifølge Penguin World. En mandlig Adelie pingvin vejer 5, 4 kg, og hunnerne 4, 7 kg. Voksne kropslængder når ca. 70 centimeter. Ved fuld modenhed har adeliepingvinet et sort hoved med hvide ringe rundt om hvert øje og en rød regning. Dens ryg er sort, med blå tippede fjer; Brystet er solidt hvidt, og fødderne er grårosa, ifølge ARKive Initiative. Adeliepingvinets primære diæt er krillet, lille fisk, blæksprutte, amphipods og blæksprutte. For at få mad er det kendt at dykke 175 meter i vandet, og det er en dygtig svømmer, ifølge National Geographic. Adelie Pingviner er sociale og racer i kolonier, der tæller til tusinder, i indlejrede nedtrykninger på jorden foret med små sten, for at beskytte æg fra vand. Til tider stjæler de nestende klipper fra andre rede. Både mandlige og kvindelige Adelie-pingviner bliver til gengæld med at inkubere æggene. Seksuel modenhed begynder fra 3 til 6 år ifølge Animal Diversity, og den kan leve i gennemsnit 20 år i naturen, ifølge National Geographic.

Søpølse

Havet agurk er en ekkoderm, også kaldet holothuroidea . Dens krop er formet som en agurk med lille tentakel som rørfødder til bevægelse og fodring. Afhængigt af specie kan havkomkommer være rød, mørkegrøn og sort. Dens længde varierer fra mindre end en tomme til over 6 fod, ifølge National Wildlife Federation. Havet agurk bor på havbunden, eller til tider er det begravet på det og betragtes dermed som havets regnorm. Stadig andre planktoniske havkombersorter flyder på havet og bevæger sig med strømme. Det scavenges og feeds på alger, vandlevende hvirvelløse dyr og havaffaldspartikler og genbruger dem tilbage til havet som en regnorm. Havgurk findes i næsten alle marine økosystemer i verden. En havkomkommer udviser seksuelle og aseksuelle træk, ifølge National Wildlife Federation. Kvinder frigiver æg i vandet, og de får befrugtet ved at komme i kontakt med sæd, der frigives af mænd. For denne reproduktion til arbejde skal mange mænd og kvinder være sammen på ét sted. En havkomkommer lever 5 til 10 år, ifølge National Wildlife Federation. Når det trues, udledes det klæbrige tråde for at fange sine fjender eller endog lemlæse sin egen krop. De manglende kropsdele regenerere senere.

hjuldyr

Rotiferer er små mikroskopiske zoologiske planktoner, der trives på fugtige jordarter, ferskvand, brakvand og havmiljøer, ifølge Reed Mariculture. Ifølge Livets Encyclopædi er der ca. 2000 rotifersarter, og deres størrelse varierer generelt fra 0, 1 til 1 millimeter, selv om nogle når 2 til 3 millimeter. De foder på mikroalger og er mad til fisk, skaldyr, koraller og andre vandorganismer. På grund af deres høje reproduktive satser og næringsmæssige betydning anvendes rotiferer i akvakultur og akvarier. Nogle rotiferer fører en ensom livsstil, og andre lever i aktive kolonier. Den forreste ende af rotiferer har en corona, der giver et indtryk af spindehjul. Ifølge Museum of Paleontology University of California lever rotiferer også i søbund, floder og vandløb, kloakrensningsanlæg og vokser endda på ferskvandskræftdyr. Antarktis oprindelige rotifer er den rustne røde P hilodina gregaria . Om sommeren findes den i store mængder i havbund og bassiner.

Blåhval

Som en af ​​de største dyr på jorden er den blå hval hoveddiet krill, en krebsdyr og en af ​​de mindste vandlevende væsener. Den spiser dagligt 2 til 4 tons af det. Det kaldes også den blå antiske Antarktis. En mandlængde er 29 meter og en kvind er 33, og en kalv er 7 meter lang. En mandblå hval vejer 150.000 kilo, og en kvindelig 180.000 kilo og en kalvs vægt er 2.700 kilo, ifølge hval og delfin conservation. Et hvalhovedhoved udgør op til en fjerdedel af sin krops længde og har en strømlinet krop prægtet med lyseblå pletter på ryggen. Mundens farve er lysere eller til tider hvid, men den ser gul ud på grund af et algerlag. Den blåhvalens hoved er bred og lang og uformet. Det har to blæsehuller, der ved udånding spyder vandsprayer op til 9 meter i luften. Blåhvaler findes i det nordlige Stillehav og Atlanterhavet, og det sydlige og nordlige Indiske Ocean, ifølge hval og delfinbevarelse. I oceanerne svømmer de i små grupper, men stort set alene eller parvis, ifølge National Geographic. Om sommeren bruger de tid til at fodre i polarvand, og derefter vandre mod ækvator ved starten af ​​vinteren. En blå hval svømmer 5 miles i timen, men når den agiteres, kan den nå op til 20 miles i timen. Blåhvaler er højeste dyr i verden. I rolige forhold hører de hinandens groans, pulser og stønner op til 1000 miles væk, ifølge National Geographic. En blåhvalens seksuelle moden begynder på 6 til 10 år, ifølge American Cetacean Society. Den gennemsnitlige levetid er 80 til 90 år i havet, ifølge National Geographic. Den Internationale Union for Bevarelse af Natur (IUCN) klassificerer den blå hval en truet art. Det anslås, at der er mellem 10.000 og 25.000 blåhvaler tilbage, ifølge hval og delfinbevarelse.

Sne Petrel

Sne petrel er en to underarter alle hvide fugle med mørke øjne, sort regning og blålige grå fødder indfødt på det kolde, isete Antarktis kontinent. Dens vægtområde er 260 til 460 gram og længde 30 til 40 centimeter med en wingspan på 75 til 95 centimeter, ifølge ARKive Initiative. Fisk, blæksprutte, bløddyr, krill, euphausiider, tømmerhugger, hvaler og pingviner og nægter, er en del af snedørens kost. Snestyrpopulationer er for det meste på Antarktis-kontinentet og Peri-Antarktisøerne samt Syd Georgien, Bouvetoya, South Sandwich og South Orkney Islands, hvor de hakker på klipper som kolonier. For at undgå rovdyr som den sydlige polarskov, flyver et snestørrel lavt over vandet eller meget højt over landet. Snehvaler er omgængelige og flyver uregelmæssigt i flagermus som bevægelse. I en sprættest kan et snestyr sprøjte med sine mundfugtige ildelugtende olier til ubudne og kan også bekæmpe dem med regninger og vinger, ifølge New Zealand Birds Online. Snø petrel kan leve i op til 20 år, ifølge Melbourne Museum, og deres gennemsnitlige alder af seksuel modenhed er syv år, ifølge Cold Regions Bibliography Project.

Kolossal blæksprutte

Den kolossale blæksprutte er en stor dybhavsrøver, hvis kropslængde og tentakler er kombineret op til 14 meter, og den vejer omkring 500 kilo, ifølge Oceana. Den har otte arme, hvis længder er 0, 85 til 1, 15 meter og to tentakler omkring 2, 1 meter lange, ifølge Museum of New Zealand. På de klumpformede ender på tentakler har den kolossale blæksprutte roterende kroge, der griber og holder bytte. Dens kost består af fisk som den patagonske tandfisk og andre squids. Den kolossale blæksprutte hud er rødlig pink, og øjnene er større end andre væsener i planeten, ifølge Squid World. En mandlig blæksprutte er mindre end en kvindelig. De dybe oceaner i Antarktis og det sydvestlige Stillehav i New Zealand er hvor den kolossale blæksprutte findes. Det lever 1000 meter under overfladen. Forskere mener, at den kolossale quid fører en ensom livsstil og spiser store mængder mad. Det er kendt at kæmpe mod de rovfiskhvaler, der byder på det.

Leopard Seal

Leopardtætningen er et akvatisk, aggressivt kødædende pattedyr, der findes i den antarktiske kontinentkyst, subantarktiske øer og Sydafrika, Sydamerika, Australien og New Zealand-kysterne. En mandlig leopard sæl vejer op til 300 kg, og en kvindelig op til 500 kg, ifølge ARKive Initiative. Kropslængden på en mandlig leopardtætning er mellem 2, 8 til 3, 3 meter og en kvindelig 2, 9 til 3, 8 meter. Ved fuld modenhed er dens frakke sølvfarvet til sort, frakke med pletterede mørke pletter og bleg underbelly. Det har frontflippers til svømning. Et leopardforseglers hoved er stort og reptilformet, og nakken er lang og fleksibel og en kæbe med lange hunde tænder. Dens kost består af små sæler, krill, pingviner, havfugle. Det gyser på dem ved at gemme sig under isen og dens dykker under vandet, vare op til 15 minutter, ifølge NOAA. En leopardtætning fører et ensomt liv, par eller mindre gruppe. Ifølge den internationale union for bevarelse af naturen opnår en kvinde seksuel modenhed på 4 år og en mandlig leopardforsegling på 4, 5 år. Den gennemsnitlige levetid for en leopardtætning er 12 til 15 år i naturen, ifølge National Geographic, men nogle har levet i op til 26 år. Hvalen er den eneste kendte leopardforsegler.

Kejser pingvin

Kejseren pingvin er den største af omkring 17 pingvin arter dokumenteret. Ved fuld modenhed står den på 1, 15 meter og vejer op til 88 pund eller 40 kg, ifølge National Geographic. Kejseren pingvin har gule ørepatcher, der falder ind i hvide af brystfjer og underbelly. Fjær på ryggen og fløj som appendages er gråhvide. Kejserpingvinens hoveddiet består af blæksprutter, fisk og krill, ifølge Penguin World. På en dag kan kejseren pingvin spise 2 til 3 kg mad, men når de skal opdrættes, opdrætter det op til 6 kg. Emperorpingvinspopulationer er spredt over hele det antarktiske kontinent, og de spænder fra få hundrede til over 20.000 par, ifølge Australia Antarctic Division. For at overleve de hårde, frostige katabatiske vinde og snøstormene på hastigheder op til 200 kilometer i timen, og for at holde de varme mænd huddle tæt sammen, da dette reducerer varmetab med op til 50 procent, ifølge Australia Antarctic Division. Mand kejseren pingviner opnå seksuel modenhed på 5 år og kvinder på 6, ifølge Avian Scientific Advisory Group. Deres gennemsnitlige levetid ifølge National Geographic er 15 til 20 år, men nogle har levet over 40 år, ifølge Australia Antarctic Division.