Hvilke dyr lever i Afrika?

Afrika er udstyret med et varieret udvalg af vilde dyr. For hver økologisk indstilling der er der vilde dyr, der matcher, og levesteder, inden for hvilke de kan opretholde dem. Nogle af disse vilde dyr klassificeres som "truede", mens andre er mere folkerige og derfor "mindst bekymrede". Uanset størrelsen af ​​deres respektive befolkninger bidrager de hver især til biodiversitetsbalancen inden for og på tværs af deres respektive afrikanske områder.

10. Giraffe

Giraffen er verdens højeste dyr, og kendt for sine lange ben og nakke. Fra hoved til tå er en moden giraffs højde fra 14 til 19 fod, og dyret vejer fra 1.750 til 2.800 pund ifølge National Geographic (NG). Den har en brun man på halsen, og hovedet har to hårede horn. Girafens pels har brune patches farvet med sort, som adskilles af beige farve. Det er urtlevende og føder på blade, træknopper og skud fra træer som Acacia og andre tornede planter og græs i mindre mængder. Giraffen findes i sådanne afrikanske lande som Kenya, Kamerun, Tchad, Niger, Uganda, Sydafrika, Namibia og Botswana. Disse lande har vildtmarker, skovområder og savannerne, der passer til dem. En giraf er social, og kvinder lever i grupper på 10-12 dyr. Når glade vil giraffer galoppere og engagere sig i legende adfærd. En mand når seksuel modenhed på 7 år og en kvinde på 4 år. Deres gennemsnitlige levetid er 25 år. Ifølge Giraf Conservation Foundation forbliver mindre end 80.000 giraffer globalt.

9. Hippopotamus

Efter elefanten og næsehornet er flodhesten verdens tredje største landpattedyr. Ved fuld modenhed vejer den fra 5.000 til 8.000 pund. Hippoens længde fra hoved til rump er 9, 5 til 14 fod, og deres halerlængder er 35 til 50 centimeter, ifølge National Geographic. Det er omkring 5 meter højt på skuldrene, ifølge African Wildlife Foundation (AWF). Der er to arter, og begge findes i Afrika. Disse er Stor og Pygmy-flodhesten. Den store flodhest findes syd for Sahara i Østafrika, mens Pygmy-arterne bor i Vestafrika. Dens foretrukne habitat er sump, søer og floder, hvor de kan forblive nedsænket i op til 16 timer ifølge National Geographic. Flodhesten er herbivorøs, og fodrer på græsser, rier og planteskud. Dens hud er hårløs og mørk brun til grå-sort i farve, og underbukken er lyserød. Hippohuden udskiller et olieagtigt rødt stof, der virker som en solblok, fugtighedscreme og anti-kimbeskyttelsesmekanisme. Flodheste er sociale og lever i grupper på 20 til 100. I løbet af dagen er flodhesten stillesiddende, men i skumringen efterlader vandet at græsse. I 5 til 6 år opnår hunner seksuel modenhed. Hippos gennemsnitlige levetid i naturen er ifølge National Geographic 40 år.

8. Wildebeest

Græsken er et planteædende pattedyr, der tilhører antilopfamilien. Den har en urolig mørk mand på sin øvre og nedre hals og skarpe, opadgående, svingede horn. Dens frakke er lysebrun med pletter af sort farve. Græskens højde er 4, 5 fod, og dens længde til rumpen 8 fod, og den vejer op til 600 pund, ifølge National Geographic. Dets habitat er de græsklædte sletter og åbne skovområder, der findes i det centrale, sydlige og østlige Afrika, som dem, der findes i Serengeti og Masai Mara spilreserver. Wildebeests er samfundsdyr, der huddle og rejser i besætninger, og er aktive både dag og nat, hele tiden græsning konstant. Seksuel modenhed for kvinder begynder på 1, 5 til 2, 5 år, og for mandlige wildebeest på 3 til 4 år. I naturen er deres gennemsnitlige levetid op til 20 år ifølge National Geographic. Wildebeests er præyed på af løver, cheetahs, hyener, jagthunde og krokodiller, og er særligt modtagelige for disse, mens de krydser floder som Mara-floden, der migrerer ind i Serengeti.

7. Lemur

Lemur er en primat med en lang, busk, sort og hvid ringet hale. Det har en hundlignende snude, næse og læber, dets øjenlåg er mørke, og dets frynse ører er hvide. Lemurs tykke pels er gråbrun på bagsiden og grå på lemmer og rump. Dens underside har en blanding af hvide, grå og cremefarver, ifølge ARKive Initiative (AI). Lemurs ansigt er hvidt, og øjnene er omgivet af mørke pletter, og forbenets overdel har gråhvid pels, mens poterne og fødderne er mørke. Den vejer 5 til 5, 7 pund. Lemur hale længde er 55 centimeter, og hoved og krop længde er 8, 5 til 45, 5 centimeter, ifølge National Geographic. Det er fundet i Madagaskars spiny skove, lavland galleri skove, tørre løvskove, regnskove, klipper og tørre scrub lande, ifølge ARKive Initiative. I disse levesteder føder den på frugter, blade, blomster, stilke, edderkopper, larver, cikader, insektkakoner, fugle, kameleoner og græshopper. Lemurer lever i tropper, der kan bestå af 6 til 30 af dem hver. De er grufulde i at beskytte deres territorium og bruge deres lugt som en forsvarsmekanisme. Seksuel modenhed for en lemur starter ved 2, 5 til 3 år. I naturen kan en lemur i gennemsnit leve 18 år ifølge National Geographic.

6. Afrikanske elefanter

Den afrikanske elefant er det største jorddyr på jorden med to underarter. Det er skoven og de savanne afrikanske elefanter. Dens højde til skulderhøjde varierer fra 8, 2 til 13 fod og vejer 5.000 til 14.000 pund, ifølge National Geographic. Den afrikanske elefants længde fra hoved til krop er 19 til 24 fod, ifølge World Wide Fund for Nature (WWF). Dens rynket pels er gråfarvet og dækket af sparsom pels. Den afrikanske elefant har et bagagerum til at lugte, ånde, drikke vand og gribe genstande som mad. Afrikanske elefantpopulationer ligger syd for Sahara-ørkenen i de østlige, centrale, sydlige og vestafrikanske lande som Kenya, Guinea, Niger, Sydafrika, Tanzania, Uganda, Zimbabwe og andre. Habitater, der passer til afrikanske elefanter, er græsarealerne og akacie savanna, miombo skove og skovområder, hvor de fodrer op til 300 pounds fødevarer som rødder, græsser, frugt, træbark og blade hver dag, ifølge National Geographic. Den afrikanske elefant bor i besætninger på omkring 10, der består af mænd og kvinder hver for sig. Til tider deltager flere familieenheder for at danne en klan på omkring 70 elefanter, hver ledet af en kvinde, ifølge World Wide Fund for Nature. Afrikanske elefanter opnår seksuel modenhed på 10 til 12 år, ifølge Animal Diversity (AD). I naturen har de en gennemsnitlig levetid på op til 70 år, ifølge National Geographic.

5. Zebra

Zebra er et planteædende pattedyr kendt for sine sorte og hvide striber over hele kroppen. Dens højde til skulderen er 3, 5 til 5 fod og vejer fra 440 til 990 pund. Øst- og Sydafrika er hvor zebrapopulationer spredes ud i lande som Kenya, Tanzania, Uganda, Rwanda, Etiopien, Namibia, Angola og Sydafrika, ifølge African Wildlife Foundation. Disse lande har træløse græsarealer og savanne skovområder levesteder med græs, buske, urter, kviste, blade og bark for zebraer at fodre på. Zebraer er sociale dyr, der lever i haremer bestående af en hingst og op til seks kvindelige zebraer plus deres unge ifølge DOW (Defenders of Wildlife). Til tider kommer de sammen og danner haremer på op til 30 medlemmer. En zebra sover stående op og vil bøje for at advare andre om fare. En kvindesebra opnår seksuel modenhed på 2 år og en mandlig på 3 år. I naturen kan en zebra leve i gennemsnit 25 år ifølge National Geographic. Dets rovdyr er løver, cheetahs, hyener, jagthunde og mennesker.

4. Vestgrøn Mamba

Den vestlige grønne mamba er en blank grøn snake, hvis underbelly er en lys, lysegrøn. Dens gennemsnitlige længde er 6 fod, og den længste nogensinde registreret var 12 fod. Ifølge den internationale union for bevarelse af naturen (IUCN) er den vestlige grønne mamba indfødt i Benin, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Senegal, Sierra Leone og Togo. I disse lande bor den vestlige grønne mamba i fugtige skove, hvor nedbør overstiger 1.500 millimeter årligt, men i Togo indeholder dens levested også tørre åbne skove i nord, guinea savanna i vest og de kystnære søområder. I dette miljø springer det primært på gnavere, såvel som fugle, firben og flagermus, ifølge International Union for Conservation of Nature. Den vestlige grønne mamba lever på forladte termit- og dyrehult, og i stenrige terrainer og sparsomme børster. Det er natligt, hvor dets befolkninger er store. Hvis hjørnet, hisser den vestlige grønne mamba og rammer fjenden med hvidligt gift, der påvirker åndedræt og hjertefrekvens. Det kan opnå hastigheder på 7 miles i timen, hvis de løber fra rovdyr. Vestlige grønne mambas fører en ensom livsstil, og mænd finder en kvindelig kompis i foråret ved at spore deres duftstier, ifølge en Jacksonville Zoo rapport. Seksuel modenhed begynder med mindst 18 måneder, og slangen har en levetid på 12 til 20 år i fangenskab, ifølge Reptiles Magazine.

3. Hvide Rhinoceros

Efter elefanten er det "nært truede" hvide næsehorn det næststørste jordpattedyr i verden. Dens hudfarve er gråbrun, selvom fornavnet antyder, at den er hvid. Ved fuld modenhed er den hvide næsehorns længde fra hoved til rump 3, 4 til 4, 2 meter, og hale længde er 50 til 70 centimeter, ifølge National Geographic. Den hvide næsehorns højde til skulderen kan nå 1, 85 meter, ifølge World Wide Fund for Nature, og de forreste horn kan være 60 til 150 centimeter lange. Ifølge National Geographic ligger vægten mellem 3.168 og 7.920 tons, selvom kvinder er betydeligt mindre. I Afrika er 98, 8 procent af hvide næsehorn i Sydafrika, Namibia, Zimbabwe og Kenya, ifølge World Wide Fund for Nature. Disse lande har tropiske og subtropiske græsarealer, savanner og buskmarker, hvorfra den fodrer. Sammenlignet med sorte næsehorn har hvide næsehorn en længere kraniet, mindre hår og er større. Omkring 14 kvindelige hvide næsehorn med deres kalve kan klynge sammen, mens de bliver forsvundet af voksne mænd i områder på 1 til 3 kvadratkilometer markeret med dyngepæle. Mænd, der konkurrerer om kvinder, vil engagere sig i alvorlige blodige konflikter med deres horn. Seksuel modenhed for kvinder begynder på 4 til 5 år, men reproduceres først efter år 6 eller 7. Samtidig begynder mænd at parre i 10 til 12 år. Den hvide næsehorn har en levetid på 40 år ifølge World Wide Fund for Nature.

2. Spottet Hyena

Kendt som en fejlagtig scavenger er den spotted hyena en vild jæger med hundlignende udseende, og er den næststørste kødædende i Afrika efter løven, ifølge ARKive Initiative (AI). Den plettet hyena vejer fra 110 til 190 pund, dens længde fra hoved til krum er mellem 0, 86 og 1, 5 meter, og halen er 25 til 36 centimeter ifølge National Geographic. Den plettet hyæns hårde pelsfarve er sandet, ingefær, kedelig grå eller brun, med mørke pletter på ryggen, ryg og ben, der falder i alderen, ifølge ARKive Initiative. Som en sprængende kødædere fodrer det stort set på slagtekroppe af døde dyr. Spotted hyener kan kollektivt belejre, og bringe ned, en stor gnagere, samt antiloper og bøfler. Den har stærke kæber, der knuse tunge knogler for at opnå den nærende marv, men det spiser også fugle, firben, slanger og insekter, ifølge National Geographic. Den spotted hyena kan løbe hurtigt for lange afstande uden trættende og producerer latterlignende lyde. Hyenas lever i klaner af op til 90 dyr, der forsvarer deres territorium. Kvindelige hyener er dominerende over mænd, ifølge en international union for rapporten om beskyttelse af naturens hyena. Hyenapopulationen er dominerende i Afrika syd for Sahara, undtagen Kongo-regnskoven, ifølge ARKive Initiative. Kenya, Tanzania, Etiopien, Botswana, Sydafrika og Namibia har de største spotted hyenapopulationer. Disse lande har savanner, græsarealer, skove og montane skove på op til 4.000 meter i højden, hvor spotted hyener beboer. Seksuel modenhed opnås i 2 til 3 år, og den har en gennemsnitlig levetid på op til 25 år i naturen, ifølge National Geographic.

1. Cheetah

Verdens hurtigeste landpattedyr er cheetahen. Det når hastigheder på 60 miles i timen på så lidt som tre sekunder i henhold til National Geographic. Den har sort og gul til bløde orange pletter og vejer 77 til 143 pund. Cheetahens længde fra hoved til rump er 1, 1 til 1, 4 meter, og halen er 65 til 80 centimeter lang. Ifølge Afrika Wildlife Foundation er der omkring 7.500 cheetahs tilbage i naturen, der beboer territorier i det østlige og sydlige Afrika i lande som Kenya, Sydafrika, Tanzania, Uganda og nabo andre. Disse lande har åbne lange savanne græsarealer og skovområder, hvilke cheetahs er afhængige af naturlige camouflage under jagt. Disse levesteder har også gazeller, wildebeestkalve, impalas, harer og mindre hovdyrkulturer, der er en del af cheetahens kost. Cheetahs er stort set ensomme, men til tider lever mænd fra samme kuld i små grupper. Hunnerne er ensomme undtagen når de høser unger. For at dæmpe og dræbe sit bytte slår cheetahen den ned og bøjer nakken for at kvæle den. Det springer som en huskat. En cheetah opnår seksuel modenhed på 20 til 23 måneder, ifølge Cheetah Foundation, og i naturen har en gennemsnitlig levetid på 10-12 år.