Dyr i Nigeria

Ligesom i ethvert andet land i verden er der dyr i Nigeria, herunder pattedyr, krybdyr og andre slags. I tilfælde af pattedyr i nationen er en af ​​dem kritisk truet, mens 13 af dem er klassificeret som truet. En anden 16 arter er sårbare, en art uddøder, mens pattedyrarter, der er nært truede, er ti. Nogle af de truede dyr omfatter hvidt-throated guenon, vestafrikanske løve og få andre.

10. Aardvark

Jordvarken er et mellemstort gravende pattedyr, der er hjemmehørende i Afrika. Det natlige pattedyr er en insektiv med en lang snoet for at snuse insekter som termitter og myrer. Bortset fra at bruge sine skarpe kløer til at grave ud mad, bruger den også dem til at grave ud burrows for at leve. Dyret har en gennemsnitsvægt på mellem 130 og 180 pund og har en længde på mellem 3, 44 og 4, 27 meter, selvom længden kan komme til syv meter og tre inches. Inkluderet halerne, så kan dyrene have en længde på op til 29 inches. Omkredsen er ca. 3, 3 fod og har en skulderhøjde på ca. 24 tommer.

9. Forest Elephant

Skovelefanten, som navnet antyder, lever i skove. Af de tre elefantarter, der stadig lever i dag, er denne elefant den mindste, men er stadig blandt de største landdyr i verden. Befolkningen af ​​disse dyr er reduceret til ca. 100.000 i 2015 fra det massive skøn på to millioner i kolonitiden. I gennemsnit går højden ikke ud over 8, 2 fod, mens vægten er i gennemsnit ca. 5.950 pund. Som planteplante dyrker dyret på vegetation som blade, bark, frugt og andre ting.

8. White-Throated Guenon

Også kendt som den rødbælte guenon eller den rødbælte abe, foretrækker denne abe arten tropiske eller regnskov. I gennemsnit vejer mændene mellem 7, 7 og 9, 9 pund, mens kvinderne gennemsnitligt ligger mellem 4, 4 og 8, 8 pund. På grund af deres lave produktionshastighed og overdreven jagt reduceres deres antal støt og dermed deres klassificering som sårbar. Denne abes primære diæt er frugt, selvom insekter, afgrøder og blade ofte indgår i kosten. Denne arboreal abe lever i små grupper på omkring fire, selvom grupper på tredive er også blevet observeret.

7. Preuss Monkey

Også kendt som Preuss guenon, er denne abe et dagligt primat, der lever på bjerge, der har en højde på ca. 8.200 fod. I lighed med guenonet ovenfor stiger denne abes tal støt på grund af overdreven jagt og tab af levesteder, der har bidraget til dets klassificering som truede arter. Kun to arter lever i dag, nemlig Kamerun Preuss Abe og Bioko Preuss Abe. Dyret feeds på frugter, insekter, blade og menneskelige afgrøder. I gennemsnit vejer de omkring 22 pund og bor i grupper på omkring 17.

6. Lion

Den vestafrikanske løve er en af ​​de kritisk truede arter på denne liste med en befolkning på mindre end 250 modne løver. I 2004 stod antallet på omkring 1.800 personer. Med hensyn til udseende er det ikke så forskelligt fra de andre løver i Asien og Afrika. De har en gennemsnitlig kropslængde på mellem 8, 1 og 9, 3 fod og en gennemsnitlig vægt på mellem 327 og 421 pund. Hannerne er generelt tungere end kvinder. Grupperne de bor i området mellem en og otte i parken, mens tallene er mindre uden for parkerne.

5. Flamingo

Denne fugl er en vådfugl med seks forskellige arter. Deres kost omfatter normalt blågrønne alger og saltlake rejer, der sædvanligvis opnås ved at filtrere uklart vand med deres næb. I gennemsnit kan de have en højde på mellem 3, 9 og 4, 7 fod og have en vægt på op til 7, 7 pund. Fuglen har også en massiv vingespind, der kan ligge mellem 37 og 59 tommer. Deres pink-rødlige nuance er ikke til stede ved fødslen, men den udvikler sig som de bliver ældre på grund af visse bakterier i deres kost.

4. Nigeria-Kamerun Chimpansee

Denne primat er en underart af den fælles sjimpanse, og som navnet antyder, lever i Kamerun og Nigeria. I gennemsnit kan dyrene veje omkring 154 pund, have en længde på ca. 3, 9 fod, og en højde er ca. 5, 2 fod. Hannerne er tungere end hunnerne. Desværre er denne art den mest truede blandt de underarter af den fælles sjimpanse som følge af menneskelig aktivitet. Af denne grund er deres bevaringsstatus sat i fare. Undersøgelser har vist, at det eksisterer i nogle få skove som Oluwa Forest Reserve, Okomu National Park, Idanre Forest Reserve, Ise Forest Reserve, og et par andre reserver.

3. Senegal Bushbaby

Senegal bushbaby er et diminutivt natligt dyr med en længde på kun fem inches og en gennemsnitsvægt på mellem 3, 4 og 11 ounces. Andre navne til dyret omfatter den mindre galago, den mindre bushbaby eller den senegalske galago. De store øjne giver dem upåklagelig nattsyn for at undslippe rovdyr og sourcing til deres mad, som omfatter fugle, insekter, blomster, æg og andre ting. Interessant nok har undersøgelser vist, at den vestlige chimpanse jager disse dyr ved hjælp af udstyr, der ligner spyd. Deres høje reproduktionshastighed, to gange om året, sikrer, at deres klassificering er den mindste bekymring.

2. Dama Gazelle

Dette kritisk truede dyr er klassificeret som en kritisk truet art på grund af tab af habitat og overdreven jagt. Dyret har en gennemsnitlig længde på omkring 14 tommer, højden mellem 35 og 47 tommer og vejer mellem 77 og 165 pund. Deres kost er domineret af vegetation. Blandt gazeller er disse nogle af de største. Hvis de føler sig truede, bruger disse dyr deres bagben til at drive sig væk fra rovdyr med høj hastighed.

1. Red Eared Guenon

Denne abe er lille og farverig med nogle karakteristiske blå mærker rundt om øjnene. Hannerne, som har en gennemsnitlig længde på 16, 5 tommer, er større og længere end hunnerne, som har en gennemsnitlig længde på 15, 1 tommer. Desværre klassificeres denne diskret species også som sårbar. Apen er altomfattende med sin kost, der består af ting som frugt, insekter, skud og andre ting. For gravide og ammende kvinder er insekter en vigtig del af kosten. På trods af at de er territoriale, undgår dyrene generelt konfrontationer med andre grupper.