Den indiske rhinoceros befolkning: Vigtige fakta og tal

Den indiske næsehorn er indfødt til det indiske subkontinent, hvor det foretrækker græsarealer og skovhabitater nær floder og vandveje. Denne næsehorn kan skelnes fra andre næsehornsparter ved dets enkelt, tykt, sortfarvet horn, der stikker ud fra toppen af ​​dets næse. Den gennemsnitlige størrelse af dette horn er ca. 9, 8 inches i længden, selvom der er registreret længere målinger. Den indiske næsehorn er dækket af en gråbrun, læderagtig hud, der er kendetegnet ved en række folder og bump. Denne art vokser til mellem 10, 2 og 12, 5 fod i højden og kan veje alt fra 3, 530 til 4, 850 pounds afhængigt af køn. Dens kost består af græs, buske, vandplanter, frugter og træblad.

Bevaringsstatus og trusler

Den indianske næsehorn kunne engang findes på tværs af store strækninger, fra så langt nord som Indokina, Myanmar og det sydlige Kina til så langt syd som Indien. Dette område omfatter Pakistan, Bangladesh, Bhutan og Nepal. I dag menes imidlertid rækkevidden af ​​denne art at dække et område på kun 7.700 kvadratkilometer.

Dette udbredte tab af habitat er i øjeblikket en af ​​de største trusler mod den indiske næsehorn. Menneskelig udvikling og landbrugsindsats overtræder rhinoceros territorium, der ødelægger sit levested. Derudover er husdyr overladt til at græsse i samme område, hvor man overeter planterne, som denne art er afhængig af for at overleve. Tidligere blev de indiske næsehorn truet af uholdbare jagtpraksis, der fandt sted mellem slutningen af ​​det 19. århundrede og begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Da jakten på dette dyr blev forbudt af regeringen, blev ulovlig poaching den største trussel. Det sorte horn er værdsat på det sorte marked for sine opfattede helbredende egenskaber ved traditionel medicinpraksis. På grund af disse trusler og den drastisk faldende befolkningsstørrelse er de indiske næsehorn kategoriseret af IUCN som sårbare på den Røde Liste over Bevaringsstatus.

Indiske Rhinoceros In The Wild

Den vilde indiske næsehornspopulation registreres for øjeblikket kun på omkring 3.555 personer. Disse vilde næsehorn lever i ekstremt fragmenterede levesteder, som kan findes i de nordlige regioner i Bengal, Brahmaputra Valley og de sydlige områder i Nepal. Anslået 70% af befolkningen bor i Kaziranga National Park, hvilket yderligere truer denne art på grund af de risici, der er forbundet med en nedsat genpool. Når størstedelen af ​​en befolkning er placeret på ét sted, har sygdomme, naturkatastrofer, poaching og habitat tab en større sandsynlighed for at udslette hele arten.

Indiske Rhinoceros In Captivity

Ca. 174 indiske næsehorn lever for øjeblikket i fangenskab i zoologiske parker rundt om i verden. Denne art er blevet holdt i fangenskab siden mindst midten af ​​det 19. århundrede. Faktisk blev den første fødsel af en indianerhorn i fangenskab optaget i 1826 i Kathmandu, Nepal. Dette pattedyr er særligt vanskeligt at opdrætte i fangenskab. En anden kalv blev dog ikke født indtil omkring et århundrede senere. I 1956 fejrede Zoo Basel i Schweiz den første rhino fødsel i fangenskab i Europa. Denne zoo har udviklet et vellykket fangstprogram og i 2012 har haft 33 vellykkede fødsler. Fra det 21. århundrede har fængselsopdrætsprogrammer forsøgt kunstige inseminationsteknikker. Buffalo Zoo i den amerikanske delstat New York rapporterede den første succesfulde fødsel fra kunstig insemination i 2014.