De fire udvidede arter af bjergtoucan findes i Andesbjergene

Bjergtucanerne er en familie af fugle af familien Ramphastidae, der befinder sig i de fugtige skove i højlandene i den sydamerikanske Andes. De tilhører Andigena slægten. Sortimentet af disse fugle strækker sig fra Venezuela til Bolivia. De er kendt for deres levende udseende. Alle fugle i denne slægt har en blågrå ventral overflade og en olivenbrun dorsal overflade. De har også en rød udluftning, gulfarvet rump og en sort krone til fælles.

4. Grå-breasted Mountain Toucan

En grå-breasted mountain toucan i Ecuador.

Andigena hypoglauca er en bjergtucanart, der befinder sig i de fugtige skove i Andes højland. Sortimentet af denne art omfatter Colombia, Ecuador og Peru. Der findes to underarter: A. h. hypoglauca og A. h. lateralis . Den førstnævnte strækker sig fra det centrale Colombia til det østlige Ecuador. Omfanget af sidstnævnte begynder i det østlige Ecuador og strækker sig op til det centrale Peru. Fuglene kan let skelnes af deres farverige næb, der er farvet forskelligt øverst (rødt og sort) og bunden (gulgrøn). En tommelfingerformet mærkning er også til stede ved bunden af ​​næb. Resten af ​​kroppen er brunfarvet og adskilles fra det sorte farvede hoved med en grå krave. Fuglene lever højt på træerne, men kommer også til jorden ved bunden af ​​træerne til fodring. De observeres ofte foraging med andre grupper af fugle som tanagere, trusser mv.

3. Blackbilled Mountain Toucan

Andigena nigrirostris er et bjergtucan, der lever i de fugtige skove i Andes højland. Sortimentet af denne fuglearter strækker sig hele vejen fra Venezuela syd gennem Colombia og Ecuador til det nordlige Peru. Der er tre underarter af denne fugl, hvoraf kun de nominerede underarter, A. n. nigrirostris, har en helt sort næb. De to andre underarter er A. n. spilorhynchus og A. n. occidentalis . Fuglens hals er hvid i farve. Fuglene observeres ofte i træbjælkerne foraging i par eller i små familiegrupper.

2. Platebilled Mountain Toucan

En pladefaktureret bjergtucan.

Andigena laminirostris findes i Andesbjergene, hvor de bor i de fugtige montane skove i det bjergrige landskab. De foretrækker levesteder, der har en rig vækst af mos og bromeliads. Den typiske højde af deres habitat spænder mellem 1200 og 3, 2000 meter og lejlighedsvis kan de ses i forhøjelser så lave som 300 meter. Fuglens rækkevidde strækker sig fra sydvest Colombia til det centrale Ecuador. Fuglens længde varierer mellem 46 og 51 cm, og deres vægt varierer fra 275 til 355 g. Frugter udgør størstedelen af ​​disse fugles kost. De rapporteres at migrere til de nederste skråninger om vinteren i grupper på ca. 25 fugle. Det lille sortiment af arten gør fuglene meget modtagelige for trusler fra menneskelige aktiviteter. Fuglene er anerkendt som "nær truet" af IUCN. Habitattab som følge af fjernelse af skov til logning, landbrug, minedrift mv. Og fangst af fugle til ulovlig international fuglehandel er de væsentligste faktorer der påvirker befolkningens nedgang i denne art.

1. Hooded Mountain Toucan

Andigena cucullata er en bjergtucanart, der befinder sig i de fugtige skove på bakkerne i Andesbjergene. Disse fugle er meget svindlende i naturen, og på trods af en lille rækkevidde fra sydøstlige Peru til det centrale Bolivia er fuglene sjældent set i naturen. Det er også muligt, at fuglen migrerer fra højere til lavere højder. Fuglen er farvet lys med en levende grønlig-gul næb, der er sort-tippet. Basen af ​​næb viser en sort ovaloid markering.