De fire arter af gudskifte lever i verden i dag

Godwits er trækfugle af slægten Limosa, der tilhører fuglefamilien Scolopacidae af ordren Charadriiformes. Fuglene vandrer fra deres ynglepladser i de nordlige dele af Europa, Asien og Nordamerika mod syd. En art af gudhvit holder rekordet om at flyve non-stop i længst tid. Fuglene har lange regninger, der letter deres fodring vane. Curlews og dowitchers ligner ligner godwits. Imidlertid hjælper de gudhitses svagt opsvingede eller lige regninger at skelne dem fra de krøller, der har halvmåneformede regninger. De længere ben af ​​godwits hjælper også med at identificere dem mod dowitchers.

4. Black-tailed Godwit

Den sort-tailed godwit, limosa limosa.

Limosa limosa er en guddommelig art, hvis rækkevidde strækker sig fra Island gennem Europa til Centralasien. Fuglene vinter så langt syd som det indiske subkontinent og Australien. Inden for deres avlsinterval kan fuglene findes i fugtige enger, myrer, myrer, søer og fjerkræer. De foretrækker normalt at bo inde i landet og i nærheden af ​​ferskvandshabitater. Fuglene har en sløv gråbrun vinterfjerdragt, men i yngleperioden har brystet, halsen og hovedet appelsinfjerdragt. De dristige hvide og sorte vingestænger er tydeligt synlige under flyvningen. Regningen farve varierer også mellem årstider. Om vinteren er regningen lyserød i bunden og mørk på spidsen, mens i ynglesæsonen er regningen gullig til orange pink ved bunden, mens spidsen forbliver mørk i farve. Benene er lange og blågrå i farve. De tre underarter af denne fugl er L. l. limosa, L. l. islandica og L. l. melanuroider . Fuglene blev meget jaget i fortiden, og Frankrig fortsætter med at jage denne art i store mængder selv i dag. Disse fugle klassificeres således som "nær truet" af IUCN.

3. Hudsonian Godwit

Hudsonian godwit.

Limosa haemastica er en guddommelig art, der opdrætter i Alaska, nordvestlige Canada og Hudson Bay. Om vinteren migrerer fuglene syd mod det sydlige USA og Mellemamerika og nogle afviger i Europa, Sydafrika og Australien. Hudsonian godwits har flettet brun ryg og kastanje farvet underparts. Næbbet er lyserødt og mørkt på spidsen. Benene er lange og blågrønne. Rumpen er hvid og halen er sort. Længden af ​​arten er mellem 370 og 420 mm. Fuglene ligger på jorden i moseområder og fodrer hovedsagelig på krebsdyr og insekter.

2. Bar-tailed Godwit

Limosa lapponica.

Limosa lapponica er en vådfugl, der opdrætter i de arktiske kyster og tundra i Nordasien, Skandinavien og Alaska. Fuglene flytter til varmere tropiske og temperaturområder så langt som Australien om vinteren. De holder rekord for at udføre den længste non-stop migration og den længste migration uden fodring blandt alle fuglearter i verden. Den bar-tailed godwit har en længde på mellem 37 og 41 cm fra bill til hale. Fuglene har en regning, der er lyserød ved bunden og mørk på spidsen. Fuglens bryst og underkant viser en mursten rød fjerdragt i ynglesæsonen og en offwhite fjerdragt i løbet af vinteren. Bagsiden er en flettet grå. De blågrå ben er relativt korte i størrelse. Fraværet af hvide vingestænger og tilstedeværelsen af ​​en spærret hale skelner arterne fra den sort-tailed godwit. Fuglene foder på krebsdyr, insekter og vandplanter. De bygger bækner i mosset vegetation, og begge forældre inkuberer æggene. Fuglene har tre underarter: L. l. lapponica, L. l. menzbieri og L. l. baueri. Den bar-tailed godwit er en "Near Threatened" art.

1. Marmoreret Godwit

Limosa fedoa.

Limosa fedoa er den største guddommelige art, der opdrætter i de vestlige canadiske prærier og en del af den amerikanske Great Plains region. Fuglene vandrer til varmere områder til overvintring. Kystene i Californien, Mexico, Mexicogolfen og dele af Sydamerika tjene som overvintringsområder for denne fugl. Den marmorerede gribbe spænder i størrelse fra 40 til 50 cm. Kropsvægten varierer mellem 240 og 520 g. Fuglene har en mørk, flettet ryg og lysebrun underpart og bryst. Flankerne og brystet har også mørke søjler. Den lange lyserøde regning er mørk mod spidsen. De hårede ben er blågrå. Fuglene foder på insekter og krebsdyr og lejlighedsvis på akvatiske planter og kan observeres i mudderflader, strande og mosefulde levesteder. Habitattab og jagt har reduceret befolkningen af ​​disse fugle, men da arten stadig er bredt fordelt, er den stadig anerkendt som en "mindste bekymring" -art. Der er to underarter af den marmorerede gudhvite: L. f. beringiae og L. f. fedoa .