Befolkningen af ​​røde pandaer: Vigtige fakta og tal

Den røde panda tilhører Musteloidea superfamilien, som omfatter vaskebjørn, væsler og skunks, men det er den eneste art i sin særlige familie, Ailuridae. Den røde panda er indfødt i de sydøstlige regioner i Kina, Nepal, Indien, Myanmar og Bhutan. Denne art kan findes i det østlige område af det himalayanske bjergkæde, hvor det foretrækker forødelige levesteder. Det er opdelt i to underarter: Styys røde panda og den vestlige røde panda.

Dette pattedyr er let identificeret ved sin rustne rødlige farvede pels, hvide ringe hale og hvide ansigtsmærker. Den vokser til mellem 20 og 25 inches i længden og har en 11 til 23 tommer hale. Hannerne er lidt større end kvinder, med en gennemsnitlig vægt på mellem 8, 2 og 13, 7 pounds, mens kvinder vejer mellem 6, 6 og 13, 2 pounds. Den røde pandas kost består hovedsagelig af bambus, selv om det også er kendt at forbruge insekter, fugle og æg.

Bevaringsstatus og trusler

I løbet af de sidste 18 år, som tegner sig for 3 generationer i livet af den røde panda, er populationen af ​​denne art faldet med ca. 50%. På grund af dette betydelige tab og det faktum, at dets befolkning forventes at fortsætte med at falde, er den røde panda opført som truet på den internationale union for bevarelse af naturens (IUCN) røde liste.

Denne art er truet af en række faktorer, herunder skovrydning, nedbrydning af habitat, poaching og sygdom. Habitatforløb er sket langsommere end befolkningstab, beregnet til et fald på ca. 25% i de sidste 18 år. I øjeblikket er omkring 55.000 kvadratkilometer jord til rådighed for den røde panda i fragmenterede levesteder. Det optager kun halvdelen af ​​dette område. Da dets levested er fragmenteret, bliver det stadig vanskeligere at finde sin primære fødekilde. Derudover er poaching voksende, da den røde panda er blevet mere populær i den ulovlige dyrehandel. Denne art er også jaget og dræbt for sin værdifulde pels.

En anden alvorlig trussel mod den røde panda er sygdom. Denne art har en høj sandsynlighed for at opdrage hunde, selv efter vaccination. Denne sygdom er særlig dødelig for den røde panda. For nylig er risikoen for at fange denne sygdom steget, fordi mennesker overtræder den røde pandas habitat til landbrugs- eller jagtformål, hvilket bringer hunde, der er smittet med hunde, forvirret med dem.

Red Panda Befolkning i det vilde

Den nuværende røde panda-befolkning er vanskelig at estimere og spænder fra 2.500 til 20.000. Som nævnt er disse røde pandaer spredt over flere lande.

Kina har eksempelvis hjemme for godt 42% af alle røde panda-habitater, og fra 1999 har den en rød panda-befolkning på mellem 3.000 og 7.000.

I Indien antages befolkningen at være mellem 5.000 og 6.000. Disse røde pandaer lever blandt 20 beskyttede områder, herunder Singalila National Park, Khangchendzonga National Park og Namdapha National Park.

Nepal menes at have en meget lille befolkning på kun et par hundrede, som er spredt gennem flere beskyttede områder, herunder Annapurna Conservation Area, Sagarmatha National Park, Rara National Park og Kanchenjunga Conservation Area.

Der er ikke nogen befolkningsoverslag for Bhutan og Myanmar. I Bhutan mener forskerne, at den røde panda er temmelig almindelig mellem 7.874 fod og 12.139 meter over havets overflade. Den røde panda er blevet fundet i Myanmar i hele Kachin-provinsen i majestæt, Emaw Bum-regionen, Hkakaborazi National Park og Hponkanrazi Wildlife Sanctuary.